Wintertaco's
10 Sep 2013 -  428

Het klinkt misschien wat raar om wintertaco's te gaan maken in de zomer, maar ik had nog knolselderij in de vriezer liggen, en deze taco's zijn heerlijk gekruid. Je hebt er wel een vijzel voor nodig, want ik zou niet weten waar je gemalen laurier zou moeten kopen. Kruiden malen in een vijzel is even werk, maar ik vind het juist fijn, want vers gemalen kruiden ruiken zo lekker.


Ik heb me vrijwel geheel gehouden aan dit recept: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/3145800/2012/01/31/Lekker-met-je-handen-eten.dhtml


Daarbij gebruik ik maatlepels om de kruiden af te passen. Ik heb het idee dat een maatlepel-theelepel iets groter is dan een normale theelepel. Voor de meeste kruiden vind ik dat prima, ik hou wel van kruidig eten, maar meestal halveer ik de hoeveelheid zout in een recept.


Voordat ik de kruiden maal in de vijzel rooster ik ze even een paar minuten in een droge koekenpan. Dit zorgt ervoor dat ze veel beter te vermalen zijn. Vooral koriander en laurier zijn amper te vermalen als je ze niet even van tevoren roostert.


Dan nu de foto's


Gemalen komijn:


gemalen koriander


Ongemalen laurier:


ongemalen laurier


Gemalen laurier:


gemalen laurier


Gesneden groenten: 


gesneden groenten


Resultaat:


resultaat


En dan nog in de taco's stoppen natuurlijk, maar daar heb ik geen foto's van. 


Beoordeling: 0 / 0

Commentaar: 0
Geen overeenkomsten gevonden.