IM chat
 
 (Ctrl+Enter)
 • Over ons

  Waarom zou je kiezen voor Hokjesdating?

  We kunnen natuurlijk uit de doeken doen hoe leuk we zijn, maar liever laten we de beoordeling aan jezelf over!

  Hokjesdating is begonnen vanuit de ervaring dat op de reguliere datingsites de contacten vaak snel afgekapt worden zodra er beperkingen genoemd worden. Oprichtster Hedwich van der Goot is als ervaringsdeskundige hier ook achter gekomen.
  Ze heeft een tijdje geleden haar vader verloren. Nadat haar eerdere relatie stuk was gelopen, wilde ze wel een nieuwe relatie, een maatje die haar een beetje kon steunen in deze zware tijd. Zodra ze zei dat haar vader kort geleden was overleden, haakten de meeste mannen af. Nog voordat ze haar verder echt goed hadden leren kennen. Behalve een expert op liefdesgebied, weet ze als geen ander wat een verstandelijke en psychische beperking inhoudt. Dit komt door haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening en een zus met een verstandelijke beperking. Kortom: genoeg ervaring om zelf een site op te zetten.

  In de zomer van 2013 was er een reclame op tv van BNN dat ze op zoek waren naar mensen met een beperking. Het programma Undateables zou deze mensen koppelen. Daar op voortbordurend is er een datingsite gemaakt. 
  De naam is heeft ook een bijzondere achtergrond. Want naast dat het een beetje provocerend is, willen we daarmee stimuleren dat mensen meer openstaan voor andere, onbekende mensen. De inspiratie voor de naam komt voort uit het tv-programma De Hokjesman van Michel Schaap. De Hokjesman onderzoekt hierin op onderzoek binnen de leefwereld van aansprekende Nederlandse subculturen. Hierin worden stereotypen en misstanden niet gemeden. Hokjesdating wil juist een open en vrij platform geven aan mensen met én zonder een beperking. Vanaf 2015 zijn we een overstap gaan maken van datingsite naar ontmoetingssite.

  Niet iedereen vind het makkelijk om nieuwe vrienden te zoeken. Wanneer je op zoek bent naar een relatie, kan dat natuurlijk ook. Wij willen dat jij je hier welkom voelt. En dat je geaccepteerd wordt. Dat is Hokjesdating. Een veilige en betrouwbare datingsite waarbij de nadruk ligt op het ontmoeten van nieuwe mensen. En waar je jezelf kunt zijn. Sluit jij je aan?

   
  Ook worden we genoemd op https://www.datingsitekiezen.nl/

  Vind je de pagina leuk?

  Wil je de pagina met je vrienden delen?

  Aanmelden

  Ga naar "registeren" en volg de stappen die nodig zijn om je account aan te maken. Je krijgt een e-mail ter bevestiging. De eerste stap is gezet.

  Chatten

  Onderin zie je een chatbalk staan. Wanneer er mensen online zijn, zie je dat in deze chatbalk. Je stuurt een berichtje en wacht op een antwoord van de ander. Nu heb je de eerste stap gezet op weg naar een nieuw contact. Je bent nu digitaal aan het praten met een onbekende. Merk je hoe gemakkelijk het gaat? Je kunt met meerdere mensen chatten. Zo leer je steeds meer nieuwe mensen kennen.

  Ontmoeten

  Je hebt leuk chatcontact met iemand en wil daarmee afspreken. Als vrienden of misschien meer. Als je iemand gaat ontmoeten, spreek dan af op een openbare gelegenheid. Geeft niet direct je telefoonnummer weg. Dat kan altijd nog als het goed klikt bij de eerste ontmoeting. Stuur een leuke uitnodiging met een kaartje die je kunt kopen in onze webshop. Wil je iets speciaals doen voor iemand? Dan kun je in de webshop een dagje uit boeken. Wedden dat dit een onvergetelijke dag gaat worden?

  Ervaringen

  • Ik was altijd erg eenzaam, maar dankzij deze site ben ik nu gelukkiger dan ooit.

   - Kim H.
  • Door Hokjesdating heb ik nu iemand leren kennen waar ik erg blij mee ben.

   - Young T.
  • Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om een account aan te maken. Nu ben ik niet meer alleen.

   - Ilse R.
  • Nieuwe mensen leren kennen? Hokjesdating maakt dit voor me mogelijk.

   - Rick S.
  • Gewoon, een praatje maken op de chat. Wat fijn dat jullie dit aanbieden.

   - Marcel G.
  • Ik heb een kaartje gestuurd die ik in de webshop heb besteld. Supermakkelijk!

   - Yousuf P.

  Wat Hokjesdating zo leuk maakt

  • IEDEREEN is welkom!

  • Wij denken niet in hokjes.

  • Stuur een kaartje naar de gene waar je veel mee praat.

  • Stuur de gene waar je veel mee chat een bloemetje.

  • Ga samen een heerlijk dagje er tussen uit.

  • Maandelijks opzegbaar, je zit dus nergens aan vast!